Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşap tepsi boyama nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşap tepsi boyama nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Sevdiklerinle birlikte paylaştığın keyifli kahve sohbetlerini ‘kendin yap’ konsepti ahşap tepsi boyama uygulaması ile boyadığın yepyeni dekoratif ürünlerle taçlandırabilirsin… Evde kullandığın ancak eskisi kadar gözüne estetik gelmeyen ya da dolabın bir köşesinde bekleyen ahşap tepsileri, hobi boyaları ile boyayarak, farklı tekniklerle desenleyebilirsin. Bunun için biraz çaba, biraz yaratıcılık bir de rengarenk ahşap boyalarla tam da düşündüğün gibi tarzına uygun dekoratif bir tepsi tasarlayabilirsin… Bunu yapman hem çok kolay, hem de bir o kadar keyifli olacak…. Evde ahşap hobi boyaları ile yaratıcılığını maksimum düzeyde sergileyebileceğin ahşap tepsi boyama nasıl yapılır, diye merak ediyorsan, aşağıdaki önerilere göz atman yeterli olacak…

Ahşap hobi boyaları ile dekoratif tepsiler tasarlayabilirsin!

İster ham ahşap bir tepsi, ister mutfağın bir köşesinde bekleyen yılların izlerini taşıyan nostaljik bir ürün… Ahşap tepsi boyama uygulamasında kullanacağın su bazlı hobi boyaları ile tepsinin hem rengini değiştirebilir hem de boyama sonrası uygulayacağın basit tekniklerle yepyeni bir tasarım ortaya çıkarabilirsin… Ahşap boyamada kullanılan ahşaba özel akrilik boyalarla zemin boyaması yaptıktan sonra, istediğin tarza uygun çeşit çeşit dekopaj desenlerini ya da hazır stencil şablonlarını kullanabilirsin… Daha nostaljik bir görüntü yakalamak istiyorsan eskitme tekniğini uygulayarak sonuca ulaşabilirsin. Öncelikle ahşap tepsiyi temiz nemli bir bezle silerek işe başlamalısın. Eğer deforme olmuş ya da yıpranmış yüzeyler söz konusu ise o zaman pürüzlü kısımlarını hafif zımpara ile düzeltmen boya sonrası daha iyi bir sonuç almanı sağlayacaktır.

İlk kat kuruduktan sonra ikinci kat uygulamaya geçmelisin!

Ahşap tepsi boyamada boyama yapacağın objeyi temizleyerek pürüzsüz bir hale getirdikten sonra, zemin için düşündüğün ilk kat boyayı uygulamaya geçebilirsin. Yumuşak bir fırça kullanarak tek yönde iz bırakmadan ilk kat boyayı uyguladıktan sonra, ahşap tepsiyi en az 2 saat kurumaya bırakmalısın… Boyama yaparken iz bırakmaması için fırçaya çok fazla boya almamaya özen göstermelisin ki tepsi yüzeyinde farlı kalınlıkta tabakalar oluşmasın. İlk kat boya kuruduktan sonra ikinci kat uygulamaya geçebilirsin… Ahşap tepsi boyama uygulamasında birinci katın ardından ikinci kat boyanın da kuruması için yeterli süre yani en az 2 saat beklemen gerekecek… Kuruyan ahşap tepsinin üzerine elde etmek istediğin tasarıma göre farklı teknikler uygulayabilirsin.

Eskitme tekniği ile nostaljik tasarımlar yaratabilirsin!

Oymalı kulplu nostaljik görünüşlü bir ahşap tepsi boyama uygulamasında eskitme tekniğini kullanarak estetik bir ürün yaratabilirsin… Bunun için iki kat boyayarak hazır hale getirdiğin ahşap tepsi üzerine, eskitme uygulamak istediğin renkten fırçanın ucuna çok az miktarda alarak işe başlayabilirsin… Ahşap tepsi boyama eskitme uygulaması yaparken fırça üzerindeki fazla boyayı boş bir kağıt üzerinde hafifçe gezdirerek fazlalığı almalısın… Tepsi üzerinde eskitme uygulamak istediğin yoğunluğa göre sert fırça darbesiyle, yatay ve tek vuruşla sürmen yeterli olacaktır. Daha yoğun bir eskitme uygulamak için ahşap tepsi boyama uygulamasında objenin kenar köşelerine düzgün vuruşlarla fırçayı sürebilirsin… Ahşap tepsileri ister mat, ister parlak akrilik ahşap boyaları ile renklendirerek, mutfağına estetik bir dokunuş kazandırabilirsin. Ahşap tepsi boyamada muhteşem sonuçlar ve yaratıcılığını maksimum düzeyde sergilemek için Bi’Boya’yı ziyaret edebilir, Bi’Boya’nın ahşap boya kategorisindeki geniş renk skalasında istediğiniz rengi kolayca bulabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message