Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşap boyası ile neler yapabilirsiniz?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşap boyası ile neler yapabilirsiniz?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Ahşap eşyaların her zaman çok kaliteli ve şık duran bir havası var. Ev dekorasyonunda da ahşap detayları tekrar dikkat çekmeye başladı. Tabii eski ahşaplar hem yıprandığından hem de renkleri yüzünden güzel durmayabiliyor. Sen de ahşap boyası kullanarak onları daha modern bir görünüme kavuşturabilirsin.

Ahşap boyasıyla evinde neler yapabilirsin?

İlk olarak evdeki ahşap eşyalarından başlayabilirsin. Sehpa, gardırop, masa, sandalye, konsol… Aklına gelen ahşap her eşyanı ahşap boyasıyla boyayarak 20 yıllık bir sehpayı yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsin. Hatta sadece boyamakla kalmayıp üstüne değişik şekiller de çizebilirsin. Bu kısım tamamen hayal gücüne kalmış. Boyamayı bitirdiğinde tamamen kendi zevkine göre özelleştirdiğin bir eşyaya sahip olacaksın. Ahşap boyasını mutfak dolaplarında da kullanabilirsin. Çok eskimiş duran mutfak dolaplarını ahşap boyasıyla boyayıp kulplarını değiştirdiğinde farkın ne kadar büyük olduğunu anlayacaksın. Mutfak dolapları için daha açık renklere yönelmek daha iyi olacaktır. Özellikle küçük mutfaklarda açık renkler mutfağı daha geniş ve ferah gösterir.

Ahşapta bakıma dikkat!

Eğer ahşap kaplı bir teras ya da balkonun varsa da ahşap boyaları çok işine yarayabilir. Ahşaplar her ne kadar dayanıklı malzemeler olsalar da bakımlarını yapmak çok önemli. Çünkü hava, nem gibi şartlarda çabuk deforme olabilirler. Bunun için de ahşapları verniklemen gerekir. Vernik işlemi hem ahşabın dayanıklılığını çok artırır hem de ahşaba parlak bir görünüm kazandırarak daha canlı ve hoş durmasını sağlar.Bahçeli bir evin varsa ahşap boya yine çok işine yarayacaktır. Ahşap çitlerini dilediğin renge boyayabilir ya da yalnızca vernikleyerek kullanabilirsin. Bahçede bir köpek kulüben varsa onun da dış cephesini boyayarak daha güzel bir hale getirebilirsin. Bunlar küçük detaylar gibi dursa da evini ve bahçeni küçük detayların güzelleştireceğini bilmelisin. Ahşap parkeler de eşyalarla duruşu çok uyumlu olan yer malzemelerinden biri. Ancak zamanla eskiyip yıpranabiliyor. Bu nedenle bu parkelerin de bakımının iyi yapılması gerekiyor. Gerekli aralıklarla bakımını yapıp vernikle boyarsan ahşap parkeleri çok uzun yıllar sağlam bir şekilde kullanabilirsin.

Ahşap boyasını sadece eşyaların bakımı için mi kullanabilirsin?

Ahşap boyamayı hobi amacıyla da yapabilirsin. Birçok insan bunu boş zamanını değerlendirmek, yeteneklerini geliştirmek ya da keyifli vakit geçirmek için yapıyor. Etrafta görünmesini istemediğin eşyalar için bir kutu, ailenle olan güzel fotoğraflarını sergileyeceğin bir çerçeve ya da ev dekorasyonunu zenginleştirmek için bir ayna boyamak iyi bir fikir olabilir.  

Her ahşap boyayı kullanabilir misin?

Her şeyde olduğu gibi ahşap boyalarda da kalitesiz olanlar var. Kalitesiz boyalar hem ahşaba zarar veriyor hem de tam boyayamadığı için şık durmuyor. Bu nedenle iyi bir boya kullanmanızda fayda var. Sen de kaliteli ve uygun fiyatlı bir boya için Bi’Boya ’yı tercih edebilir, istediğin renge ulaşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message