Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Sahip olduğun mobilyaları yenilemek için onları boyamak gibisi yok! Boyama işlemi sayesinde eşyalarına yepyeni bir görünüm kazandırabilir, dekorasyonunu tazeleyebilirsin. Peki, nasıl boya yapacağını biliyor musun? Bu yazıda, ev dekorasyonunda sıkça yer bulan ahşabın nasıl boyanacağını öğrenebilirsin. İşte, tüm yönleriyle ahşap boyama rehberi…

 Ahşap boyama nasıl yapılır?

Çalışma yüzeyini temizle: Ahşap yüzeyde bulunan yağ, toz ve kirler, boyaya yapışarak pürüzlü bir görünüm oluşmasına neden olur. Bu yüzden ahşap boyama yapacağın yüzeyi kuru bir bezle güzelce temizlemelisin. Estetik görünüm için zımparala: Zımparalama işlemi, boyanın yüzeye daha iyi tutunması ve delik ve pürüzlerin düzeltilmesi için oldukça önemli. Zorunlu olmayan bu aşama için kullanabileceğin kalın ve ince zımparalar var. Cilalı mobilyalarda önce kalın bir zımpara kullanmalı, ardından ince bir zımparayla yüzeyi mtlaştırmalısın. Cila ne kadar kalınsa, zımparanın numarası da o denli küçülmesne dikkat etmelisin. İşlem sırasında ağacın yönünü baz almalı, gerekli özeni göstermelisin. Macunla pürüzsüzleştir: Zımparayla giderilemeyen pürüzler için ahşap macunu kullanmalısın. Bir spatula yardımıyla macunu dikkatle sürmeli ve kurumasını beklemelisin. Macun kuruduktan sonra fazlalıkları kazıyarak düzgün bir yüzey elde edebilirsin.Astarlamayı unutma: Boyanın yüzeye iyi tutunması ve yüzeydeki pürüzlerin giderilmesi için faydalı bir diğer aşama ise astar aşaması. Astar atmak da zorunlu olmamakla birlikte, düzgün bir ahşap boyama işlemi için mutlaka yapılmalıdır. Koyu renkli boyalar için gri , nispeten parlak boyalar içinse beyaz astar kullanabilrsin. Açık hava mobilyalarında lateks bazlı astar gerekirken, iç mekan kullanımı için yağ bazlı astar tercih edebilirsn. Sprey astarlar ise daha kolay bir uygulama için kullanabileceğin bir diğer astar türü. İlk kat astar kuruduktan sonra ikinci kat astarı atıp sünger zımpara kullanmalı ve kuru bir bezle mobilyayı temizlemlisin. Ahşap boyama aşaması: Ahşap boyama için yağlı boya ya da su bazlı akrilik tercih edebilir, geniş açılarda rulo ve dar açılarda fırça kullanabilirsin.. Su bazlı olanlar neme daha dayanıklıyken yağlı boyalar temizlenmeye daha uygundur. Boyayı yağmur, küf, çizilme gibi durumlara karşı korumak için yüzeye vernik uygulayabilir; mobilyanın mat veya parlak görünmesini sağlayabilirsin. Farklı uygulama stilleri için ahşap boyama örneklerini inceleyebilirsin. 

 Ahşap boyama eskitme teknikleri nelerdir?

Ahşap boyama sırasında mobilyaya eskitme efekti vermek için kullanabileceğin sekiz farklı yöntem var. Mumla isleyerek veya streçle doku verebilirsin. Ağaç dokusu efekti verebilir, degrade geçişli ahşap boyama yapabilirsin. Antiquing boya kullanabilir veya yüzeyi yakarak vintage bir görünüm elde edebilirsin. Sünger ve potasyum permanganat da eskitme efekti veren dğer ahşap boyama teknikleridir.  İhtiyacın olan her boyayı Bi’Boya‘da bul abilir, web adresinden sipariş verebilirsn. Üstelik, fazla gelen boyayı iade edebilir ve tasarruf edebilirsin. Aradığın kalite için hemen Bi’Boya’ya gel!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message