Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşap Boyama Hakkında En Çok Merak Edilen 6 Detay!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşap Boyama Hakkında En Çok Merak Edilen 6 Detay!

Yayınlanma tarihi: 12.05.2020

Ahşap Boyama Hakkında En Çok Merak Edilenler 

Bazen bir türlü vazgeçemediğin mobilyalarla ilgili, çok eskidiklerinde ne yapsam diye düşünürsün? Oturma odasındaki eski sehpa, mutfaktaki kurtarıcın olan dolap, salonda yemek masasını tamamlayan sandalyeler, belki bir tepsi ya da hatıralarla dolu bir kutu. Artık her şeyi hayatla yeniden buluşturmanın dönemi geldi! Özellikle ahşabın dayanıklı yapısı sayesinde evinde uzun yıllar sana eşlik eden bu eşyalar yeni dokunuşlarla yolculuğuna devam etmeli. Kolları sıvayarak onları yenileyebilirsin. Böylece evinde yeni bir görünüm elde ederken, eşyaların düzenini de korumuş olursun. Ahşap boyama bu konuda sana yenilemenin yollarını gösteren etkili bir teknik. Sevdiğin, istediğin renklerde, trendlere uygun çarpıcı tonlarda ahşap boyama yoluyla eski eşyaları yenileme zamanı!

Ahşap Boyama Nerelere Yapılır?

Evde kullanılan ahşap eşyalar başta olmak üzere, ahşap yüzeyler için de ahşap boyama yapabilirsin. Örneğin mutfak ve banyo dolapları, ahşap kapılar, askılar ahşap boyama için uygun alanlar olabilir. Dekoratif objeler de ahşap boyama ile evde yenilik yaratabilir. Resim çerçeveleri, kutular, ahşap kaşıklar, gazetelikler boyandıktan sonra ilk günkü kadar güzel görünür.

Ahşap Boyamanın Püf Noktaları Nelerdir? 

Öncelikle ahşap boyama yapmak istediğin eşyaları belirlemelisin. Bu eşyaları evinde nerede kullandığın da önemli. Böylece ahşap boyama için seçeceğin boyanın özelliklerini de seçebilirsin. Uygun bir alanda boyama öncesi çevreyi koruyacak şekilde düzenini oluşturmalısın. Şimdi boyama öncesinde malzemeleri hazırlayabilirsin. Eski eşyanın boyanmadan önce temizlenmesi için bir zımpara, uygun fırçalar, boya ve boyama sonrası son dokunuş için tercihe göre vernik. Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra keyifle boyamaya başlayabilirsin.

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Boyama yapmak istediğin eşyanı zımpara yardımıyla temizledikten sonra seçtiğin fırçalarla boyamaya başlayabilirsin. Dar alanları boyamak için küçük fırçalardan, daha geniş bölgeler için büyük fırçalardan yardım alabilirsin. Parmak rulo da boyama da oldukça işine yarayabilir. Ahşap boyama için su bazlı parlak bir boya seçersen eşyalarında daha çarpıcı bir değişimin sonucunu alabilirsin. Yüksek kaliteli bir boya ile ilk boyamanın ardından bir süre beklemeli ve ikinci kez boyama yapmalısın. Böylece istediğin sonuca ulaşabilirsin.

Ahşap Boyama için Boya ve Renk Çeşitleri Nelerdir?

Ahşap boyama için birbirinden farklı boya çeşitleri mevcut. Ahşap boyama için tercih edilmesi gereken akrilik su bazlı ahşap boyaları farklı özelliklere sahip. Görünümü ile dikkat çekmesini istediğin eşyaların için parlak veya metalik boyaları kullanabilirsin. Mat boya ile de her zamanki yerinde duran ahşap eşyanın renginde etkili bir değişim yaratabilirsin. Yeşilin, beyazın, grinin, mavinin ve pembenin farklı tonları ile evindeki ahşap kapının, çocuk odasındaki çalışma masasının hayal gücünle yenilenmesine izin verebilirsin!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message