Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2020 Renk trendlerine göre Bi’Boya’dan hangi renkleri seçmelisin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2020 Renk trendlerine göre Bi’Boya’dan hangi renkleri seçmelisin?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

2020 renk trendleri 2019’a kıyasla çok daha cesur ve çok daha yaşam tarzımızın içinden. Yaşam tarzımızın içerisinde dijital etkileşimler olunca da bu alandan etkilenilmiş yeni boya renkleri ortaya çıkıyor fakat her zamanki gibi bir kazanan mevcut. 2020 renk trendlerinde klasik mavi bu senenin kazananı. Global renk otoritesi Pantone ise bu rengin seçilmesindeki sebepleri sakinlik, istikrar ve güveni temsil etmesi olarak sıraladı. Sen de Pantone ile aynı fikirdeysen evinin duvarlarını mavi duvar boyası tonlarından birine boyayarak bu trendi kolayca uygulayabilirsin. Gelelim yılın diğer trend renklerine…

Ateş kırmızısı ve tarçın

Ateşli kırmızı rengi bu seneye klasik maviden sonra en çok damgasını vuracak renklerden biri. Fazlasıyla enerjik olan bu renk bir o kadar da cesur. Ayrıca kahverengi ile kırmızın muazzam bir karışımı olan tarçın çubuğu rengi de 2020 renk trendlerinin bir diğer cesur kırmızı tonlarından.

Gri ve lila birlikteliği

Dijital etkileşimlerden bahsetmiştik ya bunu en iyi yansıtan gri-lila bu senenin bir diğer trendi. Tek başına gri her ne kadar kulağa cesur gelmese de lilayla birlikteliği canlı ve cesur bir görünüm çıkartıyor ortaya. Üstelik grinin dinlendirici, sakin tarafını da göz ardı etmemek gerek.

2020’de denizi hayatına taşı

2020 renk trendlerinde bir diğer belirleyici unsur ise deniz. Deniz temasından gelen parlak renklerin öncüsü ise portakal kabuğu rengi. Derin deniz canlıları deyince de capcanlı bir turuncu rengi gözlerde canlanıyor olmalı. Portakal kabuğu rengi duvarı ayrıca bir o kadar canlı renklerle dekore ederek sen de 2020 renk trendlerini yakalayabilirsin. Ayrıca derin deniz canlıları kategorisinde sarı, yeşil gibi parlak renkler de tüm pozitiflikleriyle fazlasıyla ön planda. Yeşil demişken, geçen sene başlamış olan adaçayı yeşili trendi bu sene de dekorasyonda fazlasıyla ön planda olacak. Yeşilden devam edecek olursak adını körfezden aşan Biskay yeşili de Pantone’un iddialı seçimlerinden. Deniz kabuklarından ilham alınarak bu sene nötr renkler de trendler arasında. Yani pembe, bej tonları. Puro tütünü tozu rengi Pantone’un pastel seçimlerinden biri. Aynı klasik mavi rengindeki gibi rahatlatan, dinginleştiren pastel tonlar 2020 renk trendlerinde önemli yer kaplamakta. Cappuccino bej ya da kum fırtınası kahve renkleriyse yine bu sezon kullanabileceğin alternatiften sadece birkaçı.Denizde kayıp temasına göre ise denizin vahşileştiği zamandaki renkler esas alınmış durumda. Yani akla ilk gelmesi gereken renklerden birkaçı mavi, haki, yeşil ve bunların karışımları. Denizin üstüyle altının birbirine karıştığı bir an kastediliyor aslında burada. Pantone’un fırtına yeşili rengini buna kolaylıkla örneklendirebiliriz. Yosun yeşili ve nehir renkleriyse yine 2020 renk trendleri arasında yerini alıyor. Kısacası 2020 renk trendleri deyince hemen deniz, ferahlık, huzur gibi kavramlar içini doldursun. Unutma Bi’Boya geniş renk yelpazesiyle her zaman yanında. 

Diğer Yazılara Göz At
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message