Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beyaz Boya Tonları Nelerdir? Beyaz Boya Çeşitleri
Beyaz Boya Tonları Nelerdir? Beyaz Boya Çeşitleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beyaz Boya Tonları Nelerdir? Beyaz Boya Çeşitleri

Yayınlanma tarihi: 10.08.2023

Dekorasyonda bütünlüğü yakalamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken unsurlardan biri duvar renkleridir. Yaşam alanlarını renklendirmek orada yaşayan insanları enerjisini de oldukça etkileyeceği için özenle yapılmalıdır. Duvar boyası seçmek, dekorasyona ve kişisel zevkinize uygun renk seçimlerinin yanı sıra evin aydınlık görünmesi gibi faktörlere dikkat edilerek yapılması gereken bir işlemdir. Yıllardır iç ve dış cephelerde sıklıkla karşımıza çıkan beyaz boya tonları, hemen hemen her dekorasyona uyum sağlayabilmektedir. Günümüzde ise beyaz boya tonları en sık tercih edilen duvar renklerindendir.

Beyaz boya tonları uygulandığı ortama temizlik, ferahlık, sakinlik ve aydınlık bir atmosfer kazandırır. Beyaz boya tonlarının en sık tercih edilen çeşitleri ise kırık beyaz boya, inci beyazı boya ve buz beyazı boya renkleridir. Bu yazımızda beyaz boya tonları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Beyaz Boya Tonları Nelerdir? Beyaz Boya Çeşitleri

Beyaz Boya Tonları Nelerdir?

Zerafeti, saflığı ve masumiyeti temsil eden beyaz, dekorasyonda ve modada sık kullanılan bir renktir. Kullanıldığı atmosferde şık ve ferah bir görüntü elde edilmesini sağlar. En sık kullanılan beyaz boya tonlarını inceleyecek olursak;

Kırık Beyaz Boya

Kırık beyaz boya, beyazın diğer renk boyalarla kırılmasıyla elde edilmektedir. Beyazdan biraz daha koyu olan ton kırık beyaz olarak adlandırılmaktadır. Beyazın yeşil veya mavi gibi herhangi bir renkle kırlmasıyla oluşturulabilmektedir. Genellikle saf beyaza bir miktar krem veya sarı pigmentler katılarak elde edilmektedir. Bu sayede uygulandığı ortamda daha sıcak ve yumuşak bir görüntü sağlar. Vintage tarzı ev veya işletme dekorasyonlarında sıklıkla karşımıza çıkar. Mat veya parlak bitişli gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır. İpek mat bitişli olanlar duvarlarda pürüzsüz ve mat bir görüntü oluşmasını sağlar.

İnceleyin:İpek Mat İç Cephe Boyası

İpek mat iç cephe boyası, ipeksi bir dokuya sahiptir. Bu sayede ışığı mükemmel dağıtır. Silinebilir bir boya çeşidi olup üstün örtme gücüne sahiptir. Rulo izi bırakmamaktadır. Aynı zamanda rötuş izi de belli etmemektedir. Solvent içermediği için insan ve çevre sağlığına zarar vermemektedir. Su ile seyreltildiği için koku da yapmamaktadır. İçeride oluşan nemi dışarı atabilme kabiliyeti sayesinde binaların nefes almasına yardımcı olmaktadır. Işığı mükemmel dağıtan parlaklığını duvarlara vermesi sayesinde duvarda ipeksi bir doku oluşmaktadır.

İnci Beyazı Boya

İnci beyazı boya, beyazın daha parlak ve sedefli duran bir tonudur. İçerisinde bulunan pigmentler özel bir şekilde dağılmıştır. Farklı açılardan baktığınızda içerisindeki ışıltıları fark edebilirsiniz. Uygulanan yüzeye bağlı olarak altın, gümüş ve pembemsi tonlarda ışıltı yayabilir. İnci beyazı duvar boyası kullanarak evinizde daha doğal bir ortam elde edebilirsiniz. Bu ton boya özellikle ahşapla birlikte kusursuz bir görsellik ortaya çıkarır. Bu ton boyalar uygulandığında beyazın sadeliği duvarlarda çarpıcı bir görüntü bırakır. Sofistike ve şık bir atmosfer yaratmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Mekanlara zarif bir parlaklık katmak için kullanılan özel bir boya türüdür.

Buz Beyazı Boya

Buz beyazı boya duvar boyası olarak tercih edilebilecek en zarif boyalardandır. Uygulandığı odaya sıcaklık ve ferahlık hissi vermektedir. Fakat tek başına soğuk bir ifade bırakacağından, bu boyayı başka renklerle kombinleyebilirsiniz. Hemen hemen her renkle uyumlu durabilen buz beyazı boya, diğer renklerle bir arada kullanıldığında ortaya kusursuz bir görsellik çıkar. Adını buzun soğuk parlaklığından alan buz beyazı boya iç mekanlarda ferah bir ortam yaratmak isteyenler tarafından sıkça kullanılır. Genellikle modern ve minimalist tarza sahip evlerde kullanılsa da yazlıklar ve deniz temalı dekorasyonlarda da kullanılmaktadır. Uygulandığı ortamda sakin bir etki yaratmaktadır.

İnceleyin:Yeşil Buz Beyazı İpek Mat İç Cephe Boyası

Yeşil buz beyazı iç cephe boyası, rulo izi bırakmayıp rötuş izi bırakmamaktadır. İçeride oluşan nemi dışarıya atabilme kabiliyeti sayesinde binaların nefes almasını sağlar. Solvent içermediği için insan ve çevre sağlığına zarar vermemektedir. Su ile seyreltildiği için koku yapmamaktadır. Üstün örtme gücüne sahip olması sebebiyle koyu zeminlere de uygulanabilmektedir. Silinebilir özelliğe sahiptir.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm beyaz boya tonları için geçerli olan birkaç husus bulunuyor. Öncelikle her boyama işleminde olduğu gibi burada da uygulamaya başlamadan önce yüzeyin iyice temizlenmesi gerekmektedir. Pürüzlerden ve kusurlardan arındırılmamış bir yüzeye yapılan boyama işleminden istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Buna ek olarak boyama işleminden önce astarlama uygulaması yapmanız gerekebilir. Temizlenmiş yüzeye yapılan astarlama uygulaması boyanın daha uzun süre kalmasına da yardımcı olur. Boyama işlemini yaparken ise bir köşeden başlayıp düzenli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Duvar boyarken etrafa zarar gelmemesi açısından koruyucu ekipmanlardan da yararlanabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için beyaz boya tonları nelerdir sorusuna yanıt verdik. Tabii ki beyaz boya tonları sadece burada anlattıklarımızdan ibaret değil. Beyazın oldukça fazla tonu bulunmaktadır. En sık tercih edilenler ise kırık beyaz boya, inci beyazı boya ve buz beyazı boya renkleridir. Umuyoruz ki beyaz tonlarda bir boya tercih edecekseniz fakat tam olarak karar veremiyorsanız, bu yazımız sizler için faydalı olmuştur.

Beyaz Boya Tonları Nelerdir? Beyaz Boya Çeşitleri
Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message