Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe Duvarı Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe Duvarı Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 12.05.2023

Bahçe duvarınızı boyamak için yapacağınız ilk şey boyanızı hazırlamaktır. Duvar boyanız hazır olduktan sonra boyamaya geçebilirsiniz. Projeyi yağmur yağmadan tamamlamak için kendinize yeterli zaman ayırdığınızdan emin olun, çünkü boyanın su geçirmez olma şansı yoksa bu, projenizi mahvedebilir. Projeyi tamamen tamamlamak için en az iki gün ayırmanız önerilir. Ayrıca su bazlı duvar boyasını 5°C'nin altında yapmayınız. Bunun nedeni, boyanın bu sıcaklıklarda kuruması için mücadele etmesidir. Yani boyama yapmadan önce hava durumunu takip etmeniz önerilir. Bahçe Duvarı Boyarken İhtiyacınız Olan Malzemeler • Duvar silindiri (uzun tüylü silindir) • Boya tepsisi • Sentetik boya fırçası • Maskeleme bandı • Duvar boyası • Dış dolgu ve doldurma bıçağı (gerekli olabilir) • Sıyırıcı (gerekli olabilir) • 120 numara zımpara kağıdı (gerekli olabilir)

1.Adım

Hazırlık, dekorasyon sürecinin en önemli kısımlarından biridir, bu nedenle bu aşamada zaman ayırmanız çok önemlidir. Dış duvar hazırlama sürecinin ilk kısmı, yüzeyin sağlam olmasını sağlamaktır. Çoğu zaman elementler tuğla veya taşa zarar vererek çatlamasına neden olabilir. Bu çatlakları veya delikleri onararak, nemin duvarın içine girmemesini sağlarsınız. Delikten dolgu maddesinin yapışmasını engelleyebilecek herhangi bir gevşek malzemeyi çıkararak başlayın. Bu yapıldıktan sonra, iyi bir dış dolgu kullanarak yüzeyi doldurun. Bu tamamen kurumaya bırakıldığında, 120'lik bir zımpara kağıdı kullanarak pürüzsüz bir kenar elde edene kadar yüzeyi zımparalayın. Bahçe duvarlarını boyarken birçok kişinin kaçırdığı adım temizliktir. Yüzey temiz ve mantar oluşumundan arınmış değilse, boya ilk başta yapışmayabilir ve zamanla herhangi bir mantar çiçek açarak boyanın bozulmasına neden olabilir. Yüzeydeki kiri temizlemek için duvarı bir bahçe hortumuyla yıkayarak başlayın. Daha sonra, herhangi bir bakteriyi tamamen öldürecek ve yüzeyin kirlenmeden tamamen arınmış olmasını sağlayacak bir fırça kullanarak, mantar öldürücü bir duvar temizleyicisini bahçe duvarına uygulayabilirsiniz. Devam etmeden önce bunun en az 2 saat kurumasını bekleyin.

2. Adım

Daha önce hiç boyanmamış bir bahçe duvarını boyuyorsanız, boyamadan önce diğer birçok çıplak yüzey gibi onu da astarlamalısınız. Önceden boyanmış duvarları basitçe yeniliyorsanız, bu adım gerekli değildir. Duvar astarı, boya fırçası veya duvar rulosu kullanılarak kolayca uygulanabilen ince, sütlü bir maddedir. Tek kat uygulama gerektirir ve tamamen kuru koşullarda uygulanmalıdır. Tüm yüzeyi kapladığınızdan emin olarak, duvara ince, eşit bir astar tabakası uygulayın. Alanı tamamen astarladıktan sonra, boyamadan önce 3-5 saat tamamen kurumaya bırakın.

3. Adım

Şimdi sıra boyamada. Duvarın tepesinden başlamanızı ve aşağı inmenizi öneririz, çünkü bu, ilerledikçe boya damlamalarının üzerinden geçmenizi sağlayacaktır. İlk kat boyanızı uygularken, kenarlarda bir boya fırçasıyla başlamanızı öneririz. Sentetik bir boya fırçası, duvar boyalarının büyük çoğunluğunda olduğu gibi su bazlı boya ile kullanım için en uygun olanıdır. Pürüzlü yüzeylerde kullanım için özel olarak tasarlanmış, oldukça dayanıklı kıllara sahip duvar fırçaları satın alabilirsiniz. Tüm kenarları boyadığınızda, yüzeyin geri kalanını boyamak için uzun tüylü boya rulonuzu kullanabilirsiniz. Uzun tüylü bir rulo öneriyoruz çünkü bu, en uzun liflere sahip olduğundan, rulonuzdan daha fazla boya almanızı ve duvardaki tüm küçük boşluklara uygulamanızı sağlar. Bu ilk katın amacı tek renkli bir son kat oluşturmak değil, biraz daha kalın son katın yapışmasına yardımcı olacak sağlam bir boya tabakası oluşturmaktır. Duvara kolay uygulama için ilk katınızı %10 inceltebilirsiniz ancak ikinci katınızı sulandırmamalısınız. İlk katınızı bitirdikten sonra, 8 saate kadar, boyanızın talimatlarına göre tamamen kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra ikinci katı duvara uygulayabilirsiniz, Bu, son kat boyanız olacağı için istediğiniz bitişi elde etmenizi sağlar. Kaliteli bir duvar boyası kullanıyorsanız, sadece iki kat yeterli olacaktır, ancak istediğiniz sonucu elde edememiş bir boya kullanıyorsanız, üçüncüyü uygulayın. Tüm duvar tamamen boyandıktan sonra, maskeleme bandınızı kurumaya bırakın ve çıkarın. Elinize sağlık.

Bahçe duvarı hangi boya ile boyanır?

Boyalı bir bahçe duvarına sahip olmanın en zor kısımlarından biri, özellikle beyaz bir duvarınız varsa, onu temiz tutmaktır. Birçok ev sahibinin süper hidrofobik (su geçirmez) bir duvar boyasını tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri, kendi kendini temizlemesidir. Oluşturulan süper hidrofobik yüzey, herhangi bir kirin bahçe duvarına yapışmasını zorlaştırır, ayrıca oluşturulan su itici kaplama sayesinde, herhangi bir kir yağmurla yıkanır. Benzer şekilde, duvarda mantar oluşmasına neden olan nem açısından zengin koşullar engellenerek, duvarın renk atması ve yüzeyi lekeleyebilecek rutubet sorunları ortadan kalkar. Yani bahçe duvarını boyamak için, size önereceğimiz su iten boyalar; polimer, poliüretan bazlı, epoksi, silikon bazlı boya çeşitleridir.

Bahçe duvarı hangi renk olmalı?

Bahçe duvarını boyamak söz konusu olduğunda seçebileceğiniz yüzlerce renk vardır. Duvar boyası genellikle bir bahçe duvarını boyamak için en yaygın üç renk olan beyaz, krem ve gri gibi popüler dış tonlarda gelir. Tavsiyemiz bahçe duvarlarını beyaza boyamanızdır, bu renk zamanla solma eğiliminden dolayı pek çok kişinin kaçındığı bir renktir. Kendi kendini temizleyen bir duvar boyası ile, özellikle çağdaş bir bahçede kullanıldığında temiz, canlı ve son derece modern bir görünüm verebilen beyazın keyfini tüm ihtişamıyla çıkarabilirsiniz. Bahçelerinizi çevrelemek için beyaz sıvalı duvarlar kullanarak ultra modern bir dış mekan yaratabilirsiniz.

Bahçe duvarı hangi mevsimlerde boyanmalıdır?

Çoğu bölgede, bahçe duvarı için en uygun boyama mevsimi yaz olarak kabul edilir. Yılın bu noktasında hava ılıktır ve yağmur minimumdadır. Yaz, ülkenin her yerinde veya dünyanın her yerinde aynı anlama gelmez (veya aynı ayları içermez). Bu nedenle mevsimden çok hava koşullarının uygun olduğu günlere odaklanmak daha önemlidir. Boyama yaparken önceden plan yapın. Yılın zamanı çok önemlidir, bu nedenle mevsimsel hava modellerini göz önünde bulundurun. Yağmurun az olduğu, nemin az olduğu ve aşırı soğuk olmadığı yılın kurak bir zamanını seçin. Boyanın kuruması için zamana ihtiyacı vardır ve nemli yüzeylere yapışmaz.

Duvar Yüzeyi nasıl olmalıdır?

Boya, kirli veya pürüzlü yüzeylere çok iyi yapışmaz, bu nedenle dış cephe kaplamasını ve döşemeyi iyice temizlediğinizden emin olun, kurumasını bekleyin ve ardından pürüzlü yüzeyleri zımparalayın. Boyanın yapışması için sağlam bir yüzey oluşturmak üzere soyulan boyayı zımparaladığınızdan (veya gerektiğinde kazıdığınızdan) emin olun.

Boya Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boya sonrası, boyanızın duvarda uzun ömürlü olmasını sağlamanın önemli bir yolu, evinizin duvarının düzenli bakımı için hem zaman hem de çaba harcamaktır. Duvarınızın kaplamasını temizlemek, onarım yapmak, kalafatlamayı yenilemek ve boyayı rötuşlamak gibi eylemler, duvardaki boyanızın ne kadar süreceği konusunda önemli bir fark yaratabilir. Düzenli bakım sorunlarına dikkat edilmemesi, boyanın daha hızlı solmasına veya soyulmasına neden olabilir. Evinizin sürekli bakım taahhüdünde bulunarak, duvarlardaki boyanızın ömrünü uzatabilir ve aynı anda evinizin çekiciliğini koruyabilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message