Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Artan boyaları ne yapmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Artan boyaları ne yapmalı?

Yayınlanma tarihi: 16.09.2022

Evinizi veya iş yerinizin tarzını değiştirmek için boya yapmaya karar verdiniz. Fakat birkaç ipucunu hatırlatmak istiyoruz. Boyayacağınız alanın boyutunu bilmeli ve ne tür boya kullanacağınıza karar vermelisiniz. Boyama işlemi sırasında ani boya sıkıntısı yaşamayacaksınız, ihtiyacınızdan fazla boya almak zorunda kalmayacaksınız. Evinizi kendi kendinize ilk kez fırçalıyorsunuz ve elinizde biraz boya kalmış olabilir. Artan bu fazla boya tekrar kullanılabilir mi sorusuna cevap verelim. Cevap evet, kalan boyayı kolayca yeniden kullanabilirsiniz. Tabii ki saklama koşullarına dikkat ederseniz… Peki boya artıkları nasıl muhafaza edilir ve saklarken nelere dikkat edilir; Hadi bir göz atalım. Boyamaya başlamadan önce, projenizi tamamlamak için gerçekten ne kadar boyaya ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Daha az boya kullanmak sadece paradan tasarruf etmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gezegeni korumada da rol oynar. Artan boya kutusunu doğrudan güneş ışığından uzak tuttuğunuz ve donmayan bir ortamda tuttuğunuz sürece fazla boyayı saklamak kolaydır. Eğer boyanız çok az kaldıysa, kalan boyayı eski reçel kavanozlarına dökün ve güvenli, kuru bir yerde saklayın. İpucu: Peki yakalan beyaz boyalar? Bunları karıştırın ve bir sonraki dekorasyonunuz için bir astar olarak kullanın.

Artan boya ile neler yapılır?

İlk defa boyama yapacak kişilerin aklına, kalan boya tekrar kullanılabilir mi sorusu gelir. Önemli olan kalan boyayı en iyi nasıl değerlendirip kullanacağınızdır. Küçük bir kutuda biraz boya kaldıysa, boyadığınız her yerde küçük onarımlar için kullanabilirsiniz. Böylece mükemmel görünmesini de sağlayabilirsiniz. Az miktarda boyanız arttıysa, kâğıttan farklı kalıplar keserek veya stencil kullanarak salon, balkon, mutfak gibi alanlarda harika uygulamalar yapabilirsiniz. Desenli bir fırça ya da rulo ve artık boya ile desenli duvarlar oluşturabilirsiniz. Beklenenden daha fazla boyanız arttı ise gelecekte tekrar uygulayabilmek için, saklama koşullarına dikkat ederek ortadan kaldırmak daha iyidir. Ancak satın aldığınız boyayı açmadıysanız, satın aldığınız fazla boyayı iade edebileceğiniz bir imkân da var! Bi`Boya, satın aldığınız boya sayısının artması durumunda değişim veya iade etme imkânı sunar. Açılmamış boya kutusunu güvenle alışveriş yaptıktan sonra kolayca iade etme ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Saklamak İçin Tavsiyeler

Evinizi veya ofisinizi boyamak için harika renkler seçtiniz ve boyama sonrasında harika bir iş çıkardınız. Ama kullandığın boyalar arttı. Ardından, daha sonra yeniden kullanabilmeniz için izlenecek en verimli 5 depolama adımı vardır. Boyama yaparken boyayı başka bir kovaya koyup boyayamaya devam edebilirsiniz. Böylece kalan boyayı zarar vermeden kendi kabında saklama olanağına sahipsiniz. Boyadıktan sonra, kap büyükse kalan boyayı daha küçük, hava geçirmez bir kaba aktarmalısınız. Boyayı ayrı bir kapta saklamayı planlıyorsanız, boya kutusunu streç filme sararak kapağını kapatmalısınız. Artık boyayı nasıl saklayacağınızı düşünürken saklama koşullarına dikkat etmelisiniz. Saklama koşulları, boyayı saklarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Boya, doğrudan güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklanmalıdır. Güneş ışığına maruz kalan boyada meydana gelen kimyasal dönüşümler bu boyanın zarar gördüğü anlamına gelir. En uygun depolama alanları garajlar veya hangarlardır. Böyle bir alanınız yoksa endişelenmeyin! Artık boyayı evde güneş görmeyen bir dolapta güvenle saklayabilirsiniz. Gerekli saklama koşullarını yerine getirdiyseniz boyayı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ancak 2 yıl içerisinde boyayı kullanmanız da bir avantajdır. Yukarıda bahsedilen bakım ipuçları ile artık boyalarınızı sağlıklı tutabilirsiniz. Özellikle fazla boyayı tiner ile karıştırmamaya özen gösterirseniz boyanız daha uzun raf ömrüne sahip olur. Lavabo veya kanalizasyon sistemine boya dökmemeniz ve evsel atıklarınızla birlikte atmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Sorumlu işlem için yerel yetkilinizi arayın ve yardım isteyin. Sizi çevreye zarar vermeden boyanın işlem gördüğü özel bir tesise yönlendirebilirler.

Artan boyaları ne yapmalı?

İhtiyacınız Yoksa İhtiyacı Olan Birine Verin

Başka birisi kullanabilir mi? Komşularınıza veya arkadaşlarınıza artan boyalarınızı verebilirsiniz ya da belki yerel bir tiyatro grubu, topluluk veya okul bunları kullanacak ideal bir yer bulabilir.

Lateks Boya

Lateks boya akrilik boya olarak da bilinir. Lateks boyada, taşıyıcı tipik olarak çözücü olarak glikol veya glikol eter içeren sudur. Lateks Boya Artıları: • Zaman içinde sararma yapmaz • Çevreye zarar vermez • Kuruma süresi hızlıdır • Sadece sabun ve su ile kolaylıkla temizlenebilir • Dayanıklı ve sağlam bir boyadır • Esnektir • Dış yüzeylere çok iyi biçimde yapışır • Yaygın boya hataları olan pullanma, kabarma ve soyulma gibi hatalara karşı oldukça dayanıklıdır.

Lateks Boya Eksileri:

Lateks boya bazen ahşabı şişirebilir ve boya katları arasında zımparalama gerektirebilir. Lateks, içerdiği kopolimer sayesinde geçirimsizlik ve kimyasal direnç sağlayan, harç partikülleri arasındaki yapışmayı biriktirerek kılcal çatlak belirmesini en aza indirgeyen, kullanıma hazır bir sıvı emülsiyondur.

Kullanım Alanları

Eski ile yeni sıva-beton arasında aderans temininde, şaplarda çatlamaların önüne geçilmesinde, yüzeysel tamiratlarda, kuvvetli ve tozumasız yer işlerinde, fayans, karo, çini gibi benzer biçimde plakaların yapıştırma direncinin yükseltilmesinde, su yalıtımı istenen her tür yüzeyde, yüzey tamir ve düzeltme amaçlı çimento esaslı tamir harçlarında kullanılır.

Artan boyaları ne yapmalı?

Alkid veya Solvent Bazlı Boyalar

Solvent Bazlı Boyalar Solvent bazlı boyalar temel olarak tiner, toluen ve etil glikol gibi solvent bazlı çözücüler kullanılarak seyreltilen boyalardır. Yapıları gereği önemli miktarda uçucu organik kimyasallar içerirler. Bu nedenle bu boyalardan çıkan atıklar genellikle çevreye zarar verir. Solvent bazlı boya nerelerde kullanılır? Düşük nem geçirgenliğine sahiptir. Kullanım alanı: Endüstriyel tesislerde, konutlarda ve her türlü deniz taşıtı yapılarında inşaat demiri ve istenilen sac yüzeylerde kullanılır.

Alkid Bazlı Boyalar

Yağlı boya alkid boya olarak da bilinir. Alkid, yağlar veya yağ asitleri ile modifiye edilmiş sentetik bir polyester reçinedir ve esas olarak polihidrik alkollerin ve bazik asitlerin polimerizasyonu ile oluşturulur. Alkid boyada kullanılan bağlayıcı türü alkid reçinesidir.

Alkid Bazlı Boyalar nerede kullanılır?

Alkid reçineleri pek çok durumda kullanılmaktadır. Alkid reçinesi mobilya boya ve verniklerinde, metal dekoratif boyalarda, hava ve fırın kurumalı endüstriyel boya ve verniklerde, astarlarda, deniz boyalarında, deniz verniklerinin imalatında kullanılmaktadır.

Su Bazlı Boya ile Solvent Bazlı Boya Arasındaki Farklar

• Su bazlı boya kokusuzdur ve daha hızlı kurur. Daha yüksek nefes alabilirliğe, yani buhar geçirgenliğine sahiptir. • Su bazlı boya su ile inceltilir ve solvent bazlı boya tiner ile inceltilir. • Solvent boyalar kurutma ve uygulama sırasında kokuları dışarıya iletirler. Ayrıca yanıcı özelliklere sahiptir. • Su bazlı boyalar solvent bazlı boyalara göre daha opak ve daha az dayanıklıdır. • Su bazlı boyalar ince bir tabaka halinde, solvent bazlı boyalar ise kalın bir tabaka halinde uygulanır. Solvent bazlı boyalarda duvar soluması engellenir. • Solvent bazlı boyalar havayı kirleten kimyasal solventler içerirken, su bazlı boyalar bundan daha az solvent içerir. Bu nedenle atık sudakinden daha az toksik organik madde içerir. • Su bazlı boyaların bakım maliyetleri solvent bazlı boyalara göre daha düşüktür. • Su bazlı boyalar, uygulama kolaylığı açısından solvent bazlı boyalara göre daha uygundur. Kısa süreli kullanım için uygulanan bir yüzey açıklığının veya boşluğun bir parçası olarak çok uygundur. • Solvent bazlı boyalar, su bazlı boyalara göre darbeye, hava koşullarına ve kirliliğe karşı daha dayanıklıdır. Gerek duyduğunuz tüm boyaları, astarları, incelticileri, vernikleri, ısı izolatörlerini ve daha fazlasını kalitesi ve farklı özellikleri ile popülerleşen markamız Bi’Boya’da bulabilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message