Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2021 yılının rengi: Gri-Sarı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2021 yılının rengi: Gri-Sarı

Yayınlanma tarihi: 16.04.2021

Tüm dünya Covid-19 salgını ile mücadele ederken küllerinden doğan enerjiyi metaforik bir biçimde temsil eden gri-sarı renk ikilisi 2021'e damgasını vurmaya başladı bile. Belirsizliği ve karamsarlığı vurgulamak için gri; umutları, hayalleri ve hala bir ışığın olduğunu simgelemek için de sarı muhteşem bir uyum yakalamış. 2021 yılının gri-sarı rengi içeren tüm dekorasyon önerilerimize göz atarak evini modernize edebilirsin.

2021 yılının rengi: Gri-Sarı

Gri-sarı renklerde modern ve tarz oturma odası

2021 dekorasyon trendleri içinde en sık karşılaşılan renklerden neşeli sarı ve büyülü gri ile evine çağdaş bir görünüm kazandırabilirsin. Şıklık ve sadelikte inanılmaz bir uyum içinde olan iki rengin birlikteliği evinde güzel bir etki yaratabilir. Bi'Boya'nın her evin ruhuna hitap edenkaşmir grisive hanımeli sarısı renkleriyle oturma odanda inanılmaz bir uyum sağlayarak estetik bir bütünlük oluşturabilirsin. Rustik vurgularla kanepe üzerine atacağın iki yastık da rengiyle odanın havasına neşe, heyecan, huzur veya mutluluk katabilir. İki rengin hakim olduğu otuma odasını metal ayaklı sehpa ve eşyalarla donatabilir, odanın havasını yeni sezonun trend renkleriyle kolayca değiştirebilirsin.

Gri-sarı ile daha sofistike bir yatak odası

Her ne kadar yatak odasında pek nadir görülse de farklı şekillerde gri-sarı renklerini kullanarak evin genel görünümüne uyum sağlayabilirsin. Açık sarı boyadığın duvarlarda pencereni yumuşak dokulu gri bir fon veya yumuşak bir peluş halıyla gizemli bir havaya sokmak isteyebilirsin. Veya açık gri duvarlarını limon sarısı nevresim ve yatak örtüleri ile canlandırarak sofistike bir yatak odası alanı oluşturabilirsin.

Çok yönlü ve rafine mutfaklar için gri-sarı uyumu

Çoğu ev birbirinin aynısı olduğundan farklı renkler kullanmak mutfağını her zaman daha seçkin gösterecektir. Hemen her stile adapte olabilen gri ve sarı renkler modern çizgiler barındıran mutfaklar için harika bir ikilidir. Gri bir duvara eklenen sarı mutfak dolapları kesinlikle ilgi çekici bir alan yaratmanı sağlar. Gri ve sarı tonlarını birbirinin gölgesi gibi kullanman mutfak dekorasyonunda işlerini kolaylaştırır. Mekanı aydınlık göstermen için her iki rengin açık tonlarını kullanabilirsin.

Gri-sarı iç tasarımda renk uyumları nasıl yapılır?

Gri ve sarı ile dekorasyon yaparken yalnızca bu iki renge bağlı kalman gerekmez. Siyah mobilyalar ve dekoratif objeler ile uyumlu bir şekilde birleşen renk ikilisi mekana asil bir hava kazandırmanı sağlar. Renk karmaşası yaratmadan odana heyecan katmak için tüm nötr tonlarla popüler gri-sarı renklerini kullanabilirsin. Oda tasarımlarında son dokunuş önemlidir. Ölçülü olarak kullanıldığında sarı da gri de hemen hemen evin tüm alanlarında kullanılabilir. Fakat gri rengini vurgu rengi olarak genele uygularken dikkatli olman gerekebilir. Çünkü sarı-gri duvar boyası renk kombinasyonları veya sarı-gri döşemelik mobilya kumaşları, duvar kağıdı desenleri veya sarı-gri tonlarında dekor aksesuarları bir süre sonra hüzünlü ve tatsız hissetmene neden olabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message