Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2021 Dekorasyon Trendleri Neler Olacak?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2021 Dekorasyon Trendleri Neler Olacak?

Yayınlanma tarihi: 14.02.2021

2020 yılında bütün dünyada olduğu gibi hayatla ilgili tutumlarımız değişirken evlerimizde çokça zaman geçirmemiz sebebiyle dekorasyon konusunda da farkındalığımız arttı. Her şey gibi ev dekorasyonu da değişiyor. 2020 yılının odağında yer alan geleneksel ve konfor temelli dekorasyon stilleri 2021 dekorasyon trendleri arasında da popüler olacak. Sürdürülebilir malzemelerin önemi artarken, keskin ve mekanik moda anlayışı yerini zarif unsurlara ve yuvarlak hatlara bırakacak.

2021 Dekorasyon Trendleri Neler Olacak?

Hangi tarzlar öne çıkacak?

2021 dekorasyon trendlerinden biri modern ev konforuna karakterin eklemlendiği rüstik tarz. Zemin ahşap döşeme ile duvarlar ise özlem duyduğun sosyal mekânları modelleyebileceğin cesur renklerle donanacak. Cesur davranmak eğlenceli olsa da boyama işlemi sonrasında duvarların seni nasıl hissettireceğini düşünebilirsin. Çünkü yatak odasındaki canlı renkler uykuya geçerken seni zorlayabilir ya da çalışma odasında odaklanmanı zorlaştırabilir. İskandinav tarzı hafif ahşap malzemenin kullanıldığı mobilyaların yanı sıra duvar ve tavan kaplamasında ahşap malzemeler 2021 dekorasyon trendlerinde öne çıkacak. Özellikle açık tonlu ahşap, konforun esas olduğu alanlara modern bir görünüm katmak için çok uygun. Minimalizme ilgiliysen açık renk ahşap, olumlu bir yanılsama yaratarak odaların daha geniş gözükmesini sağlıyor. Cottagecore olarak isimlendirilen geleneksel dekorasyon tarzı ise hissettirdikleri ile öne çıkıyor. Bu akımı belirsizlik durumlarında sığındığımız büyük anne evi olarak ifade edebiliriz. Kahverengi mobilyalar, klasik tarihi işlemeler, fırfırlar ve elbette sağlamlık bu trendin önemli unsurları. Rahat ve geleneksel yaklaşım 2021 dekorasyon trendlerinde büyük pay sahibi olsa da 1980’lerin modern görünümü de üst sıraları zorlayabilir. Günümüzde retro olan bu tarzda köşeli şekiller, cam dekorlar ve taş malzemeler ayırt edici özellikler. 1980’lerin modası soluk zarafeti ve lüks duygusunu da somutlaştırıyor. Eski zenginlik algısı oluşturan mobilyaları yeni ürünlerle eşleştirebilirsin. Restore edilmemiş ve eski görünümüne sahip avizeler ve aynalar gibi dekoratif ürünlerle soluk kumaşlar ve eskitilmiş boyalar çekici bir katkı sunabilir. Cila, cam veya mermer gibi malzemeler kullanılan dekorlarla ve duvarlarda uygulayabileceğin kontrast renk düzenlemesi ile evine retro bir hava katabilirsin. Tüm bunlarla birlikte 2021 dekorasyon trendlerinin en büyük odağı doğallık olacak.

2021 Dekorasyon Trendleri Neler Olacak?

Evde doğallığı nasıl yakalayabilirim?

Rattan, deri, seramik, bitkiler ve diğer organik lifler gibi doğal malzemelerle evine daha yumuşak ve sıcak bir hava katabilirsin. Bu malzemeler seni doğayla bütünleştirerek daha sakin hissettirebilir. Duvarlarda okyanus esintisi oluşturan renklerle ve yeşil bitkilerle evini yenilenmek için davetkâr bir hale getirebilirsin. 1990’lı yıllarda kısa bir süre için moda olmaktan çıkan iç mekan bitkileri 2021 yılı dekorasyon trendlerinde tahtını geri alacak gibi duruyor. Bitkiler evine renk ve canlılık katmakla kalmayacak aynı zamanda havanı da tazeleyecek. Duvarlarda ve zeminde ahşap malzeme, dokuma ya da rattan ev aksesuarları ile daha doğal ve daha sıcak ortamlar oluşturmak da oldukça pratik bir çözüm olabilir. 2021 dekorasyon trendleri için en uygun duvar renklerine Bi'Boya 'nın web sitesinde göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message